Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην επιμονή και το πείσμα; – Life Optimizer

Πριν από λίγο καιρό, συμμετείχα σε μια συζήτηση όπου προέκυψε αυτό το θέμα: Όταν πρόκειται να φτάσετε στο όραμά σας, ποια είναι η διαφορά μεταξύ επιμονή και πείσμα? Πώς ξέρουμε αν επιμένουμε ή απλώς είμαστε πεισματάρηδες;

Αφού το σκέφτηκα, ιδού το συμπέρασμά μου:

Επιμονή είναι να επιμένεις να φτάσεις στο όραμά σου, αλλά να παραμένεις ευέλικτος στο πώς να φτάσεις εκεί. Το πείσμα είναι η επιμονή σε α βέβαιος τρόπο να φτάσετε στο όραμά σας.

Η διαφορά μπορεί να φαίνεται λεπτή, αλλά είναι μεγάλη. Εάν επιμένετε, είστε αποφασισμένοι να φτάσετε στο όραμά σας, αλλά είστε ανοιχτοί να αλλάξετε γνώμη για το πώς να φτάσετε εκεί. Δεν έχετε εμμονή με έναν συγκεκριμένο τρόπο ή μέθοδο. Δεν υποθέτετε ότι η τρέχουσα ιδέα σας είναι η καλύτερη. Είστε πρόθυμοι να ακολουθήσετε μια διαφορετική διαδρομή εάν χρειαστεί για να φτάσετε στον προορισμό σας.

Αφ ‘ετέρου, αν είσαι πεισματάρης, επιμένεις ότι ο τρόπος σου είναι ο καλύτερος. Δεν είστε ανοιχτοί σε διαφορετική προσέγγιση. Ακόμα κι αν εμφανιστεί μια άλλη προσέγγιση που είναι πιο ελπιδοφόρα, δεν είστε διατεθειμένοι να αλλάξετε γνώμη.

Περιττό να πούμε ότι αυτό που χρειάζεστε είναι επιμονή, δεν πείσμα.

Πώς μπορούμε λοιπόν να αποφύγουμε την παγίδα του πείσματος;

Λοιπόν, το πιστεύω αυτό μια μεγάλη αιτία πείσματος λείπει η μεγάλη εικόνα. Ως αποτέλεσμα, αντιμετωπίζετε ένα ενδιάμεσος στόχος ως το τέλος στόχος. Ξεχνάς ποιος είναι ο πραγματικός προορισμός και επιδιώκεις έναν πληρεξούσιο.

Για αυτόν τον λόγο, Η σαφήνεια είναι απαραίτητη για την επιμονή. Πρέπει να ξέρεις ποιος είναι ο πραγματικός σου στόχος. Πρέπει να γνωρίζετε τον τελικό προορισμό σας και να μην τον χάνετε ποτέ. Αυτό έχει δύο οφέλη:

  • Σας βοηθά να αποφύγετε τους περισπασμούς στην πορεία και
  • Σας επιτρέπει να αναγνωρίζετε μια καλύτερη προσέγγιση όταν εμφανίζεται.

Εκτός από το ότι λείπει η μεγάλη εικόνα, μια άλλη αιτία πείσματος είναι η υπερβολική αυτοπεποίθηση. Η μέθοδός σας μπορεί να λειτούργησε στο παρελθόν και υποθέτετε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί και στο μέλλον. Αλλά φυσικά, ο κόσμος αλλάζει και ό,τι λειτούργησε στο παρελθόν μπορεί σύντομα να γίνει ξεπερασμένο αν δεν αλλάξετε εσείς.

Εν κατακλείδι, εδώ είναι να έχουμε επιμονή αλλά όχι πείσμα:

Έχετε υπόψη σας τον τελικό προορισμό, συνεχίστε να κινείστε προς αυτόν, αλλά να είστε πρόθυμοι να ακολουθήσετε μια νέα διαδρομή εάν χρειαστεί.

#####

Θέλετε να αποκτήσετε νέες γνώσεις για την προσωπική αποτελεσματικότητα; Εγγραφείτε εδώ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*