4 Μαθήματα που Έμαθα – Life Optimizer

Πριν από λίγο καιρό, υπήρχε μια viral είδηση ​​εδώ στην Ινδονησία: ο πατέρας μιας διάσημης διασημότητας βρέθηκε να ζητιανεύει στο δρόμο.

Όταν τον παρέλαβε η κοινωνική υπηρεσία της κυβέρνησης, ήταν σε τρομερή κατάσταση. Δεν είχε αντικείμενα. Δεν είχε ούτε μια δεκάρα. Και προφανώς δεν είχε κάνει ντους για μέρες.

Αυτό έγινε viral επειδή η κόρη του είναι μια διάσημη διασημότητα με πολλά πολλά χρήματα. Πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό;

Όπως όλα δείχνουν, ο πατέρας και η μητέρα της διασημότητας χώρισαν πριν από χρόνια, όταν εκείνη ήταν μόλις 7 ετών. Από τότε, ο πατέρας δούλευε περίεργες δουλειές μέχρι που μια μέρα δεν μπορούσε πλέον να βρει άλλες δουλειές. Μη ξέροντας τι άλλο να κάνει, έγινε ζητιάνος. Και μη μπορώντας να πληρώσει ενοίκιο, απλώς κοιμόταν όπου μπορούσε.

Η κόρη των διασήμων είχε χάσει την επαφή με τον πατέρα του εδώ και χρόνια. Μόλις άκουσε για αυτόν, τον επισκέφτηκε και κανόνισε να φροντίσει τον πατέρα της.

Αυτή η ιστορία με κάνει να συνειδητοποιήσω την πραγματικότητα της ζωής. Μου διδάσκει επίσης μερικά μαθήματα. Εδώ είναι τα μαθήματα που έμαθα:

1. Συνειδητοποιήστε ότι είστε πιο τυχεροί από όσο νομίζετε.

Μπορεί να νομίζετε ότι δεν έχετε αυτό ή εκείνο. Αλλά μάντεψε τι? Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που έχουν τρόπος λιγότερο από εσάς. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν και αυτοί που δεν έχουν τίποτα, ούτε μια δεκάρα.

Εάν έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο για να το διαβάσετε, τότε είστε τυχεροί. Έχετε έναν λόγο να είστε ευγνώμονες.

2. Φροντίστε την οικογένειά σας.

Έχετε κάποιο μέλος της οικογένειας που το βλέπετε σπάνια; Δεν βλάπτει να μάθετε για αυτόν ή αυτήν. Έχετε κάποιον στην οικογένειά σας που χρειάζεται ένα χέρι βοήθειας; Δεν βλάπτει να τον βοηθάς. Μπορεί να μην σας αρέσουν πολύ, αλλά είναι η οικογένειά σας. Θα πρέπει να τους βοηθήσετε.

3. Βοηθήστε όσους έχουν ανάγκη.

Δεν πρέπει να είμαστε τόσο απασχολημένοι με τον εαυτό μας ώστε να ξεχνάμε τα δεινά των άλλων εκεί έξω. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορείτε να βοηθήσετε. Μπορείτε να κάνετε δωρεά σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που εμπιστεύεστε ή μπορείτε να προσφέρετε εθελοντικά τον εαυτό σας. Σε κάθε περίπτωση, μάθετε να είστε πιο προσεκτικοί σε όσους έχουν ανάγκη γύρω σας.

4. Μάθετε από εκείνους που είναι γενναιόδωροι παρόλο που δεν έχουν πολλά.

Όταν ο πατέρας της διασημότητας ήταν στο δρόμο, ερχόταν συχνά σε έναν συγκεκριμένο πλανόδιο πωλητή που πουλάει κουάκερ. Της ζητούσε λίγο φαγητό και εκείνη του το έδινε απλόχερα. Όταν δεν της είχε μείνει χυλός, του έδινε κάποια χρήματα.

Η πλανόδια πωλήτρια δεν είχε πολλά τον εαυτό της, αλλά έδωσε τέλος πάντων. Όλοι μπορούμε να μάθουμε από τη γενναιοδωρία της.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*