Πώς να προετοιμαστείτε για ευκαιρίες – Life Optimizer

Παίρνετε μόνο λίγες ευκαιρίες και πρέπει να τις αρπάξετε επιθετικά όταν έρθουν γιατί ακόμα και στην πιο ευνοημένη ζωή, είναι πραγματικά σπάνιες. – Τσάρλι Μάνγκερ

Πώς αξιοποιείτε πλήρως τις δυνατότητές σας; Ένα μεγάλο μέρος αυτού, πιστεύω, είναι αξιοποιώντας στο έπακρο τις ευκαιρίες σας. Όσο περισσότερο μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που εμφανίζονται, τόσο καλύτερα θα είστε. Αλλά αν δεν τα αξιοποιήσετε στο έπακρο ή – ακόμα χειρότερα – τα χάσετε εντελώς, δεν θα κάνατε καλά.

Πώς λοιπόν αξιοποιείς στο έπακρο τις ευκαιρίες;

Λοιπόν, πιστεύω ότι το κλειδί είναι ετοιμάζεται. Θα μπορούσαν να έρθουν ευκαιρίες οποτεδήποτε, ακόμα κι όταν δεν τους περιμένεις. Επίσης, υπάρχει περιορισμένος παράθυρο της ευκαιρίας. Αν δεν είσαι προετοιμασμένος, θα το χάσεις. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η προετοιμασία.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να προετοιμαστείτε για ευκαιρίες.

1. Μάθετε τι ψάχνετε

Πριν από οτιδήποτε άλλο, πρέπει αναγνωρίζω μια ευκαιρία όταν έρθει. Εάν δεν το αναγνωρίζετε ως έχει, μπορεί να το χάσετε εντελώς.

Για αυτό, πρέπει να ξέρετε τι ψάχνετε. Πρέπει να ξέρετε τι σωστά ευκαιρία μοιάζει. Με αυτόν τον τρόπο, όταν εμφανιστεί, μπορείτε να το αναγνωρίσετε αμέσως.

Ποιος είναι ο σκοπός σου στη ζωή; Τι θα σας βοηθούσε να αποφύγετε τις τύψεις μιας ζωής; Δεν χρειάζεται να τα έχετε όλα ξεκαθαρίσει, αλλά χρειάζεται να γνωρίζετε τη γενική κατεύθυνση της ζωής σας. Διαφορετικά, θα μπορούσατε να χάσετε το χρόνο σας με το λανθασμένος ευκαιρίες.

2. Δώστε περιθώριο στη ζωή σας

Αφού αναγνωρίσετε μια ευκαιρία, πρέπει υποκρίνομαι πάνω του. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μπορείτε να το εντάξετε στο πρόγραμμά σας. Πρέπει επίσης να έχετε το ενέργεια να αναλάβει δράση. Εάν το πρόγραμμά σας είναι γεμάτο ή δεν σας έχει απομείνει ενέργεια, μπορεί να χάσετε το παράθυρο ευκαιρίας. Δεν μπορείτε να ενεργήσετε αρκετά γρήγορα για να το εκμεταλλευτείτε.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να δίνεις περιθώριο στη ζωή σου. Σας δίνει τον χώρο που χρειάζεστε για γρήγορη δράση.

3. Φτιάξτε ένα οικονομικό μαξιλάρι

Η εκμετάλλευση μιας ευκαιρίας μπορεί να απαιτήσει ορισμένες οικονομικές επενδύσεις. Ή μπορεί να απαιτήσει μια προσωρινή μείωση του εισοδήματός σας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα πρέπει να έχετε ένα οικονομικό μαξιλάρι. Χωρίς ένα οικονομικό μαξιλάρι, δεν θα μπορούσατε να αναλάβετε δράση.

Μάθε λοιπόν να είσαι ικανοποιημένος και να χτίζεις καλές προσωπικές οικονομικές συνήθειες. Κάντε το μακροπρόθεσμα και θα έχετε το οικονομικό μαξιλάρι που χρειάζεστε.

4. Μάθετε πώς να μαθαίνετε

Η αναζήτηση μιας ευκαιρίας απαιτεί συχνά να μάθετε νέα πράγματα. Όσο πιο γρήγορα μαθαίνεις, τόσο το καλύτερο. Δημιουργήστε λοιπόν ένα πάθος για τη δια βίου μάθηση και γίνετε αποτελεσματικός μαθητής. Ο στόχος σας είναι να γίνετε ευέλικτης.

5. Να είστε πρόθυμοι να εγκαταλείψετε τη ζώνη άνεσής σας

Τέλος, πρέπει να είστε πρόθυμοι να εγκαταλείψετε τη ζώνη άνεσής σας. Είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις, αλλά αξίζει τον κόπο σου.

Για να σας βοηθήσουμε να χτίσετε αυτή την προθυμία, συνειδητοποιήστε ότι υπάρχουν εποχές στη ζωή σας. Αυτό που είναι καλύτερο για εσάς σε μια σεζόν μπορεί να μην είναι το καλύτερο για εσάς την επόμενη σεζόν. Με αυτή την προοπτική, θα είναι πιο εύκολο για σας να αφήσετε τη ζώνη άνεσής σας. Γιατί; Γιατί το ξέρεις κάτι καλύτερα σε περιμένει!

***

Για να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για ευκαιρίες. Οι παραπάνω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε ακριβώς αυτό.

Αναγνωρίστε τη σωστή ευκαιρία όταν έρθει και ενεργήστε γρήγορα. Τότε θα είστε στο δρόμο σας για να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*