Μια βασική νοοτροπία για να μεγιστοποιήσετε την προσωπική σας ανάπτυξη – Life Optimizer

Η νοοτροπία σας παίζει βασικό ρόλο στη μεγιστοποίηση της προσωπικής σας ανάπτυξης. Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή Η νοοτροπία σας καθορίζει τις ενέργειές σας. Η σωστή νοοτροπία θα σας οδηγήσει στις σωστές ενέργειες. Η λάθος νοοτροπία, από την άλλη, θα σας οδηγήσει σε λάθος ενέργειες.

Το ερώτημα είναι: ποια είναι η σωστή νοοτροπία που πρέπει να υιοθετήσετε για να μεγιστοποιήσετε την προσωπική σας ανάπτυξη;

Λοιπόν, πιστεύω ότι πρέπει να ξεκινήσετε με το νοοτροπία ανάπτυξης. Αυτό έγραψα στο Πώς η σωστή νοοτροπία μπορεί να σε βοηθήσει να αναπτυχθείς:

Η νοοτροπία ανάπτυξης πιστεύει ότι μπορείτε να αναπτύξετε τις ικανότητές σας. Μπορείτε να μάθετε και να γίνετε καλύτεροι σε αυτό που κάνετε. Η σταθερή νοοτροπία, από την άλλη πλευρά, πιστεύει ότι οι ικανότητές σας είναι σταθερές. Ή είσαι καλός σε κάτι ή δεν είσαι. δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε για αυτό.

Το να έχεις τη νοοτροπία ανάπτυξης είναι α πρέπει για την προσωπική σας ανάπτυξη. Δεν υπάρχει τρόπος να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας εάν έχετε τη σταθερή νοοτροπία.

Αλλά ας πάμε πέρα ​​από τη νοοτροπία ανάπτυξης. Έχοντας πιστέψει ότι μπορείτε να αναπτύξετε τις ικανότητές σας, πώς μπορείτε αυξάνω στον ανώτατο βαθμό η εξέλιξή σου;

Υπάρχει μια νοοτροπία που πιστεύω ότι είναι χρήσιμη εδώ. θα το έλεγα η νοοτροπία του διαχειριστή. Να πώς το ορίζω:

Η νοοτροπία του διαχειριστή πιστεύει ότι έχετε το ευθύνη να αναπτύξετε τις ικανότητές σας όσο περισσότερο μπορείτε.

Η λέξη κλειδί εδώ είναι ευθύνη. Δεν είναι κάτι που εξαρτάται από εσάς. είναι κάτι που είσαι υποχρεωμένος να κάνεις.

Ο τρόπος που το βλέπω είναι ότι μου έχουν εμπιστευθεί ικανότητες που έδωσε ο Θεός. Τώρα είναι δική μου ευθύνη να τα αναπτύξω όσο περισσότερο μπορώ. Δεν είναι μόνο μια ευθύνη, όμως. είναι επίσης ένα προνόμιο. Αισθάνομαι τιμή που μπορώ να αναπτύξω τα θεόδοτα ταλέντα μου.

Αυτή η ιδέα ήρθε στο μυαλό μου όταν συνειδητοποίησα ότι εγώ δεν το έκανε αναπτύξω καλά τα ταλέντα μου. Συγκεκριμένα, συνειδητοποίησα ότι οι δεξιότητές μου στην ανάπτυξη εφαρμογών iOS ήταν ξεπερασμένες. Δεν παρακολούθησα τις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα και χρησιμοποίησα μόνο τις γνώσεις που έμαθα πριν από χρόνια. Περιττό να πω ότι δεν ένιωθα καλά με αυτό. Αλλά τώρα έχω ένα ανανεωμένο κίνητρο να γίνω καλός διαχειριστής των ταλέντων που μου εμπιστεύτηκαν.

Με αυτή τη νοοτροπία, στόχος σας είναι να γίνετε καλύτεροι σε αυτό που κάνετε. Πώς όμως ξέρεις ότι γίνεσαι καλύτερος; Ένας καλός μετρητής είναι το επίπεδο συνεισφοράς σας. Η αξία που παρέχετε σε άλλους ανθρώπους είναι μια καλή μέτρηση των ικανοτήτων σας. Να πώς το έβαλε ο Michael Hyatt Ελεύθερη εστίαση:

Η ικανότητα σηματοδοτεί την ικανότητα και μόνο, ενώ η επάρκεια σηματοδοτεί την ικανότητα συν συνεισφορά. Είναι αυτό που προσφέρετε στον κόσμο το οποίο ανταμείβει ο κόσμος… Ανεξάρτητα από το πόσο ταλαντούχος είστε, εάν δεν συνεισφέρετε σε έναν συγκεκριμένο τομέα, δεν είστε πραγματικά ικανοί.

Όταν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις, είσαι ικανός. Και η απόδειξη ότι είσαι ικανός είναι η συνεισφορά σου.

Σε αυτή την άποψη, οικονομική ανταμοιβή είναι απλώς α υποπροϊόν. Καθώς αναλαμβάνετε την ευθύνη να αναπτύξετε τις ικανότητές σας και να αυξήσετε τη συνεισφορά σας, ο κόσμος θα σας ανταμείψει οικονομικά.

Ένα ωραίο πράγμα εδώ είναι ότι Το κίνητρό σας είναι πλέον εγγενές, όχι εξωγενές. Δεν εξαρτάται από το τι συμβαίνει εκεί έξω. Αντίθετα, το κίνητρό σας προέρχεται από μέσα. Καθώς αναλαμβάνετε την ευθύνη να αναπτύξετε τις ικανότητές σας, θα νιώσετε πληροί. Είναι ένας υπέροχος τρόπος να ζεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*