Ένα μάθημα από τον David Yonggi Cho – Life Optimizer

Γράφω για την προσωπική αποτελεσματικότητα από το 2006. Με τον καιρό, μαθαίνω όλο και περισσότερα για τους παράγοντες που μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε μια γεμάτη ζωή. Πρόσφατα, ένα πράγμα που μου τράβηξε την προσοχή είναι τη δύναμη της φαντασίας.

Βλέπεις, Όσο περισσότερο μελετώ αυτούς που έχουν πάει μακριά στη ζωή τους, τόσο περισσότερο βλέπω πώς παίζει ρόλο η φαντασία. Δεν είναι ο μόνος παράγοντας, φυσικά, αλλά είναι συχνά μια αφετηρία. Όταν φαντάζεστε ένα μέλλον στο οποίο πιστεύετε, αυτή η πεποίθηση θα γίνει ισχυρότερη και θα οδηγήσει σε ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Όχι μόνο αυτό αλλά και η πίστη μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε πολλά εμπόδια. Θα έχετε θάρρος: πάθος και επιμονή για μακροπρόθεσμους στόχους.

Πριν από λίγες μέρες, με λύπη το άκουσα το περασμα του πάστορα David Yonggi Cho από τη Νότια Κορέα. Μαθαίνω πολλά από την ιστορία της ζωής του. Ξεκίνησε την εκκλησία Yoido Full Gospel με τη μέλλουσα πεθερά του το 1958 στον απόηχο του πολέμου της Κορέας. Πολλοί άνθρωποι αγωνίστηκαν για να καλύψουν βασικές ανάγκες εκείνη την εποχή. Μέσα στη δύσκολη κατάσταση ξεκίνησαν την εκκλησία όταν ήταν μόλις 22 ετών. Από Βικιπαίδεια:

Η εκκλησία Yoido Full Gospel ιδρύθηκε το 1958 από τον πάστορα David Yonggi Cho και την πεθερά του, Choi Ja-shil… Στις 15 Μαΐου 1958, πραγματοποιήθηκε λατρευτική λειτουργία στο σπίτι του Choi Ja-shil. Εκτός από τους δύο πάστορες, στην πρώτη λειτουργία παρακολούθησαν μόνο οι τρεις κόρες του Choi Ja-shil (η μία από τις οποίες παντρεύτηκε αργότερα τον David Yonggi Cho) και μια ηλικιωμένη γυναίκα, που είχε μπει για να γλιτώσει από τη βροχή.

Δεν ήταν ακριβώς μια καλή αρχή, έτσι δεν είναι; Μόνο έξι άτομα παρακολούθησαν την πρώτη λειτουργία: οι δύο πάστορες, οι τρεις κόρες και μια γυναίκα που γλίτωσε από τη βροχή!

Είναι πράγματι μια ταπεινή αρχή. Τι έγινε όμως τότε; Και πάλι από τη Wikipedia:

Τα μέλη της εκκλησίας συνέχισαν να αυξάνονται, φτάνοντας τις τρεις χιλιάδες το 1964 και τις οκτώ χιλιάδες το 1968… Το 1993, με 700.000 μέλη, η Εκκλησία Yoido Full Gospel ήταν η μεγαλύτερη εκκλησία στον κόσμο που αναγνωρίστηκε από το Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες.

Δεν είναι αξιοσημείωτο; Δεν θα το μαντέψατε δεδομένης της ταπεινής αρχής. Ποιος είναι όμως ένας βασικός παράγοντας πίσω από αυτό; Πώς θα μπορούσε να συμβεί;

Όπως αποδεικνύεται, ένας από τους βασικούς παράγοντες είναι φαντασία. Η φαντασία για το μέλλον είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό στη ζωή του Cho. Να τι είπε μέσα μια συνέντευξη για τα πρώτα του χρόνια στη διακονία:

Νομίζω ότι η εκκλησία της σκηνής για μένα ήταν σαν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης για νεοσύλλεκτους. Όταν μαζεύτηκαν 300 άτομα στην εκκλησία της σκηνής, έκανα κήρυγμα σαν να στεκόμουν μπροστά σε 3.000 ανθρώπους αφού αυτό ήταν το όνειρό μου. Έζησα σε ένα όνειρο εκείνη την περίοδο.

«Έζησα σε ένα όνειρο εκείνη την περίοδο». Αυτή η πρόταση, πιστεύω, περιέχει το βασικό μάθημα εκεί. Δείχνει ξεκάθαρα τη σημασία της φαντασίας στη ζωή και τη διακονία του.

Δεν μπορείς απλά να φανταστείς οτιδήποτε θέλεις, όμως. Χρειάζεσαι ένα καταδίκη ότι θα συμβεί. Στην περίπτωση του Cho, αυτή η πεποίθηση προήλθε από την προσευχή. Ακολουθεί ένα άλλο απόσπασμα για τις πρώτες μέρες του στη διακονία:

Μια μέρα ενώ προσευχόμουν άκουσα μια φωνή να λέει: «Σηκωθείτε και ανοίξτε τα χέρια σας σαν φτερά πουλιού και γυρίστε». Τότε υπάκουσα. Τότε μια άλλη φωνή είπε: «Θα κηρύξετε το Ευαγγέλιο κάνοντας τον γύρο του κόσμου με αυτόν ακριβώς τον τρόπο». Μετά άρχισα να μελετώ πολύ σκληρά αγγλικά. Προσπάθησα ό,τι μπορούσα για να συνηθίσω να σκέφτομαι και να μιλάω στα αγγλικά, ακόμη και στην ανάγνωση της Βίβλου και στην προετοιμασία κηρύξεων. Έκανα πραγματικά μια προσπάθεια να συνηθίσω να κάνω τα πάντα στα αγγλικά.

Όπως μπορείτε να δείτε, δεν φανταζόταν απλώς οτιδήποτε ήθελε. αυτός ήταν πεπεισμένος σχετικά με αυτό. Αυτή η πεποίθηση μεταφράστηκε σε συγκεκριμένη δράση: σπούδασε πολύ σκληρά αγγλικά.

Και πάλι λοιπόν, η φαντασία είναι το κλειδί. Με αυτό τον τρόπο προχωράς περισσότερο. Έτσι συνεχίζεις παρά τα εμπόδια. Αξιοποιήστε τη δύναμη της φαντασίας για να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*