Τρία απλά βήματα – Life Optimizer

Εάν είστε μαζί μου για κάποιο χρονικό διάστημα, ίσως γνωρίζετε ότι μου αρέσει να διαβάζω βιβλία μη λογοτεχνίας. Πιστεύω ότι η αυτοεκπαίδευση είναι σημαντική και η ανάγνωση βιβλίων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυτοεκπαιδευτείς.

Ωστόσο, είμαι αργός αναγνώστης. Σε έναν τυπικό μήνα, μπορώ να ολοκληρώσω μόνο δύο βιβλία μέσης διάρκειας. Αυτό είναι καλό για μένα γιατί δίνω έμφαση ποιότητα. Ακόμα κι αν το βιβλίο είναι δύσκολο να διαβαστεί, αν πιστεύω ότι είναι το καλύτερο βιβλίο για την περίπτωσή μου, θα το διαβάσω. Θα περάσω επίσης τον απαραίτητο χρόνο για να αξιοποιήσω στο έπακρο το βιβλίο χωρίς να χαθώ σε λεπτομέρειες.

Δεν διάβαζα πάντα βιβλία με αυτόν τον τρόπο. Πριν από χρόνια, προσπάθησα να διαβάζω τουλάχιστον ένα βιβλίο την εβδομάδα. Μα τι έγινε? Κατέληξα να διαβάζω εύκολα βιβλία! Αντί να επιλέγω βιβλία με βάση την ποιότητά τους, επέλεξα βιβλία που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν να πετύχω τον ποσοτικό μου στόχο. Το χειρότερο, δεν μου άρεσε πλέον ο χρόνος που διαβάζω. Έμοιαζε σαν αγγαρεία. Γι’ αυτό δεν διαβάζω πια βιβλία με αυτόν τον τρόπο. Τώρα τονίζω ποιότητα πάνω από ποσότητα.

Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξω α Καλός βιβλίο για ανάγνωση. Πρέπει να διαλέξω ένα βιβλίο που αξίζει τον χρόνο μου.

Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Πώς μπορούμε να επιλέξουμε ένα καλό βιβλίο για ανάγνωση;

Ακολουθούν τρία απλά βήματα για το πώς να επιλέξετε ένα καλό βιβλίο για ανάγνωση.

1. Να είστε περίεργοι

Πιστεύω ότι η σωστή στάση είναι η αφετηρία. Χωρίς αυτό, τα παρακάτω βήματα θα ήταν δύσκολα. Αλλά με αυτό, τα παρακάτω βήματα θα ήταν φυσικά.

Ποια είναι η σωστή στάση να έχεις; Όταν πρόκειται για αυτοεκπαίδευση, η σωστή στάση είναι περιέργεια. Γιατί; Γιατί σε αντίθεση με την τυπική εκπαίδευση όπου εξωτερικοί παράγοντες σε ωθούν να μάθεις, με την αυτοεκπαίδευση πρέπει να παρακινήσεις τον εαυτό σου.

Η περιέργεια είναι σαν καύσιμο στο ταξίδι αυτοεκπαίδευσης. Όσο περισσότερο το έχεις, τόσο πιο πέρα ​​θα πας. Τόσο ο Bill Gates όσο και ο Warren Buffett είπαν κάποτε ότι η περιέργεια είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που έχουν.

2. Βρείτε πιθανά βιβλία

Για να βρείτε ένα καλό βιβλίο για να διαβάσετε, θα πρέπει να συλλέξετε δυνητικός βιβλία για ανάγνωση. Στην περίπτωσή μου, συνήθως τα βάζω στη λίστα επιθυμιών μου στο Amazon. Στη συνέχεια, όταν η τιμή είναι σωστή, συχνά τα αγοράζω αν και δεν τα διαβάζω αμέσως.

Πώς βρίσκετε αυτά τα πιθανά βιβλία;

Λοιπόν, η πρώτη μου πηγή είναι λίστες μπεστ σέλερ. Υπάρχουν μερικές λίστες με μπεστ σέλερ που εξετάζω τακτικά. Ακολουθώ επίσης ορισμένες ιστοσελίδες (π.χ GatesNotes) που συχνά αναφέρουν ενδιαφέροντα βιβλία.

Όταν ένα βιβλίο τραβήξει την προσοχή μου, θα το εμβαθύνω διαβάζοντας την περιγραφή, τις κριτικές και τον πίνακα περιεχομένων του. Τότε μπορώ να αποφασίσω αν το βιβλίο είναι καλό για μένα ή όχι. Αν ναι, τότε θα το προσθέσω στη λίστα με τα πιθανά βιβλία για ανάγνωση.

3. Επιλέξτε το καλύτερο βιβλίο για την τρέχουσα κατάστασή σας

Με μια λίστα με πιθανά βιβλία για ανάγνωση, πώς επιλέγετε ποιο να διαβάσετε;

Στην περίπτωσή μου, κάνω μια ερώτηση στον εαυτό μου: Ποιο βιβλίο θα έκανε τη μεγαλύτερη διαφορά δεδομένης της τρέχουσας κατάστασής μου;

Αυτή η ερώτηση μπορεί να φαίνεται απλή, αλλά αν τη χρησιμοποιήσετε, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην προσωπική σας ανάπτυξη. Θα γίνετε πιο αποτελεσματικοί με τον καιρό επειδή επιλέγετε τα βιβλία που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε περισσότερο.

Εναλλακτικά, κάνω στον εαυτό μου την εξής ερώτηση: Ποιο βιβλίο με συγκινεί περισσότερο;

Ενώ η πρώτη ερώτηση με βοηθάει να διαλέξω τα βιβλία που θα μου έδιναν πρακτικές ιδέες, η δεύτερη ερώτηση με βοηθά να επιλέξω τα βιβλία που θα μου έδιναν έμπνευση. Αυτό συμβαίνει συχνά με τα βιβλία ιστορίας. Μπορεί να μην μου δίνουν πολλές πρακτικές γνώσεις, αλλά είναι καλό να διαβάζω γιατί μπορούν να με εμπνεύσουν.

***

Αυτές οι τρεις συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε βιβλία που θα μεγιστοποιήσουν την προσωπική σας ανάπτυξη. Μπορεί να μην παρατηρήσετε τη διαφορά αμέσως, αλλά με τον καιρό θα εκπλαγείτε από το πόσο μεγαλώσατε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*