Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσετε τη μοναξιά; – Life Optimizer

Υπάρχει μια θλιβερή εξέλιξη σε πολλά μέρη του κόσμου σήμερα. Είναι το επιδημία μοναξιάς. Αν και είναι σχετικά αόρατο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επηρεάζονται από αυτό.

Στη Βρετανία, για παράδειγμα, περισσότερα από εννέα εκατομμύρια οι άνθρωποι συχνά ή πάντα νιώθουν μόνοι. Δεδομένου ότι η Βρετανία έχει πληθυσμό 65 εκατομμυρίων, σημαίνει ότι περίπου το 13% του πληθυσμού αισθάνεται μοναξιά. Το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό που η κυβέρνηση διόρισε πρόσφατα υπουργό μοναξιάς.

Στην Ιαπωνία, υπάρχει ένα φαινόμενο που ονομάζεται hikikomori. Πολλοί άνθρωποι κλείνονται στα δωμάτιά τους και αρνούνται να βγουν έξω για μήνες ή και χρόνια. Το φαινόμενο επηρεάζει περίπου 700.000 ανθρώπους από τον πληθυσμό των 126 εκατομμυρίων της Ιαπωνίας. Υπάρχει ένα Βιβλίο για το φαινόμενο (δεν το έχω διαβάσει όμως).

Αυτό το θέμα με ενοχλεί πραγματικά, οπότε θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σας σχετικά με αυτό. Εδώ είναι οι ερωτήσεις μου προς εσάς:

Γιατί συμβαίνει;

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το ξεπεράσεις;

Μη διστάσετε να απαντήσετε σε μία από τις ερωτήσεις ή και στις δύο. Αφήστε την απάντησή σας στα σχόλια για να τη διαβάσουν όλοι. Ευχαριστώ!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*