Γιατί είναι απαραίτητο να έχετε μια κοινότητα – Life Optimizer

Στον κόσμο που ζούμε τώρα, νέες τεχνολογίες βγαίνουν συνεχώς. Αυτές οι τεχνολογίες βοηθούν τους ανθρώπους να γίνουν πιο αποτελεσματικοί. Αλλά ανάμεσα σε αυτά, υπάρχει μια αυξανόμενη επιδημία μοναξιάς. Είναι μια θλιβερή αντίθεση: πολλοί άνθρωποι γίνονται πιο αποτελεσματικοί εξωτερικά, αλλά πιο άδειοι εσωτερικά.

Υπάρχει ένα ουσιαστικό συστατικό που λείπει εδώ και αυτό είναι κοινότητα. Όλοι πρέπει να έχουμε μια κοινότητα.

Με κοινότητα, εννοώ μια ομάδα ανθρώπων που νοιάζονται για σένα και θέλουν να σε υποστηρίξουν. Από την άλλη, νοιάζεσαι κι εσύ για αυτούς και θέλεις να τους στηρίξεις. Μια κοινότητα είναι μια ομάδα ανθρώπων που νοιάζονται ο ένας για τον άλλον. Μια ομάδα ανθρώπων που σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους είναι δεν μια κοινότητα.

Ακολουθούν τέσσερις λόγοι για τους οποίους η ύπαρξη μιας κοινότητας είναι απαραίτητη.

1. Είναι βασική ανθρώπινη ανάγκη.

Μόλις διάβασα την περίληψη του βιβλίου Η δύναμη του νοήματος. Λέει ότι ένας πυλώνας μιας ουσιαστικής ζωής είναι μια αίσθηση του ανήκειν. Στην πραγματικότητα, είναι μια βασική ανθρώπινη ανάγκη. Χωρίς την αίσθηση ότι ανήκεις, η ζωή σου θα έχανε το νόημά της.

2. Χρειάζεστε υποστήριξη σκληρός φορές.

Είτε σας αρέσει είτε όχι, υπάρχουν δύσκολες στιγμές στη ζωή. Θα είναι πολύ δύσκολο να τα περάσεις μόνος σου. Το να έχετε μια κοινότητα, από την άλλη πλευρά, θα σας διευκολύνει πολύ. Γιατί; Γιατί τώρα περνάς από αυτά μαζί με άλλους ανθρώπους.

3. Σε κάνει υγιή.

Σπουδές δείξτε ότι η συναισθηματική υποστήριξη μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Θα γίνετε πιο ανθεκτικοί στις ασθένειες. Μπορεί να είναι απροσδόκητο, αλλά το να έχεις μια κοινότητα μπορεί να σε κάνει υγιής.

4. Σε εκπαιδεύει να είσαι ανιδιοτελής.

Ενώ μπορείτε να πάρετε πολλά σε μια κοινότητα, είναι στην πραγματικότητα ένα μέρος για εξάσκηση δίνοντας. Το να είμαστε σε μια κοινότητα μας διδάσκει δεν να είσαι εγωιστής. Αντίθετα, μαθαίνουμε να νοιαζόμαστε για τους άλλους ανθρώπους.

Είναι δύσκολο να εξασκηθείς στο να δίνεις μεμονωμένα. Αλλά σε μια κοινότητα, έχετε πολλές ευκαιρίες να το κάνετε αυτό. Θα σκεφτείς τον εαυτό σου πιο λιγο γιατί σκέφτεσαι τους άλλους ανθρώπους περισσότερο.

***

Έγραψα για το Γιατί παραπάνω, αλλά άφησα έξω το πως μέρος. Για αυτό θα ήθελα να σας ρωτήσω:

Πώς βρίσκετε μια κοινότητα;

Μοιραστείτε την απάντησή σας στα σχόλια. Ευχαριστώ!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*