Αναβάθμιση της ζωής σας μέσω εικονικών μεντόρων – Life Optimizer

Ένα βιβλίο που διαβάζω είναι Περάστε τη γραμμή του Τζέιμς Αλτούχερ. Έχει πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες, αλλά εδώ θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μόνο μία από αυτές: Η ανάγνωση βιβλίων μπορεί να σας δώσει εικονικούς μέντορες. Μάλιστα, ο συγγραφέας έγραψε ότι η ανάγνωση είναι «υπερδύναμη» εξαιτίας της!

Βλέπετε, χρειαζόμαστε μέντορες για να προχωρήσουμε στη ζωή. Αλλά στην πραγματική ζωή, οι επιλογές σας περιορίζονται στους γύρω σας. Σε σύγκριση με τον κόσμο συνολικά, αυτός είναι ένας πολύ μικρός κύκλος.

Επιπλέον, υπάρχει ο κίνδυνος να κολλήσετε σε α τοπικό μέγιστο. Θα μπορούσατε να προσπαθήσετε να φτάσετε στην κορυφή ενός “λόφου” όπως ορίζεται από τους γύρω σας χωρίς να συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχουν άλλοι “λόφοι” εκεί έξω με υψηλότερες κορυφές! Ως αποτέλεσμα, θα μπορούσατε να περάσετε χρόνια από το χρόνο σας σε λάθος «λόφο».

Η ανάγνωση βιβλίων είναι μια καλή λύση σε αυτήν την κατάσταση γιατί σας επιτρέπει να μάθετε από α πολύ ευρύτερος κύκλος. Στην πραγματικότητα, όχι μόνο μπορείς να μάθεις από τους καλύτερους ανθρώπους στον κόσμο σήμερα, αλλά και μπορείτε να μάθετε από δασκάλους στο παρελθόν! Δεν είναι υπέροχο;

Αν και αυτοί οι άνθρωποι είναι εικονικοί επειδή δεν κάθονται σωματικά μπροστά σας, μπορείτε ακόμα να μάθετε πολλά από αυτούς. Γιατί; Επειδή μοιράζονται τα δικά τους δεκαετίες εμπειρία μαζί σας μέσα από τα βιβλία τους. Είναι σαν να ακούς τις ιστορίες τους ενώ κάθεσαι δίπλα τους. Μπορείτε να μάθετε για τα εμπόδια που αντιμετώπισαν και πώς τα ξεπέρασαν. Μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο γιατί δεν χρειάζεται να μάθεις πράγματα μόνος σου με τον δύσκολο τρόπο.

Γιατί να είναι α Βιβλίο? Δεν μπορείτε απλώς να διαβάσετε ένα άρθρο ή να παρακολουθήσετε ένα βίντεο; Λοιπόν, υπάρχει κάτι που σας δίνει ένα βιβλίο που είναι δύσκολο να επιτευχθεί με άλλο τρόπο: βάθος. Ένα βιβλίο σας δίνει το βάθος της εμπειρίας κάποιου. Θα πάρετε όχι μόνο τα μαθήματα αλλά και τα ιστορίες πίσω από αυτά τα μαθήματα. Αυτές οι ιστορίες μπορούν να σας δώσουν το πλαίσιο και την έμπνευση που χρειάζεστε.

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειώσετε: πρέπει να διαβάσετε αυτά τα βιβλία προσεκτικά. Μην τα διαβάζετε απλά για να τα ολοκληρώσετε. Αφιερώστε χρόνο για να κρατήσετε σημειώσεις και να απορροφήσετε τα μαθήματα. Ίσως θελήσετε να τα ξαναδιαβάσετε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Για να είμαστε σαφείς, δεν αξίζει κάθε βιβλίο αυτού του είδους την προσοχή, αλλά αν είναι ένα βιβλίο που θεωρείτε σημαντικό, τότε κάντε το με αυτόν τον τρόπο. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εικονική καθοδήγηση σας.

Καμία ιδέα; Μη διστάσετε να τα μοιραστείτε στα σχόλια!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*