Έχετε προσλάβει έναν αρχιτέκτονα: τώρα τι;

Η εύρεση του κατάλληλου αρχιτέκτονα για να σας βοηθήσει να ζωντανέψετε το όραμά σας είναι μια σημαντική επένδυση, αλλά οι περισσότεροι αρχιτέκτονες θα σας πουν ότι όσο πιο αφοσιωμένος είναι ο πελάτης τους, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα.

Υπάρχουν πολλά που μπορείτε και πρέπει να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι η κατασκευή του σπιτιού ή της εξοχικής σας κατοικίας θα αποδειχθεί ακριβώς όπως θέλετε, στην ώρα και στον προϋπολογισμό. Αυτό ξεκινά με μια σαφή κατανόηση του πεδίου εργασίας του αρχιτέκτονα, από τις προκαταρκτικές μελέτες έως τον ρόλο τους κατά την κατασκευή και τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί η διαδικασία σχεδιασμού.

αρχιτεκτονική

Κατανοήστε πώς θα χρεώσει ο αρχιτέκτονας για τις υπηρεσίες του και τι περιλαμβάνεται και τι όχι στις αμοιβές του. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι οι αρχιτέκτονες καταβάλλουν περισσότερη δουλειά στα κατασκευαστικά σχέδια από ό,τι θα περίμενε κανείς για να εξασφαλίσει ότι οι κατοικίες κατασκευάζονται με ολοένα και πιο απαιτητικές προδιαγραφές. Λάβετε μια ένδειξη για το σε ποιο σημείο θα πρέπει να έχετε ένα επιβεβαιωμένο κόστος για την εργασία.

Είμαι διαθέσιμος. Ελέγξτε τα σχέδια και τις προτάσεις υλικού αμέσως. Αναγνωρίστε τη δική σας διαίσθηση σχετικά με το σχέδιο. Δώστε τις μετρήσεις των δωματίων που σας αρέσουν, μοιραστείτε ιδέες σχετικά με τον τρόπο που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε κάθε χώρο και μιλήστε αν υπάρχει κάτι που δεν σας αρέσει. Είναι πολύ πιο εύκολο να κάνετε μια αλλαγή κατά το στάδιο του σχεδιασμού παρά μετά την έναρξη της κατασκευής. Κανε ερωτησεις. Όσο καλύτερα κατανοήσετε τον σχεδιασμό εκ των προτέρων, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να απογοητευτείτε κατά την κατασκευή.

Να είστε αποφασιστικοί. Εάν δυσκολεύεστε να πάρετε μια απόφαση, ενημερώστε τον αρχιτέκτονά σας. Μπορεί να έχει πληροφορίες ή στρατηγικές που μπορούν να βοηθήσουν στο να σπάσει το κούτσουρο. Μπορεί να υπάρχουν 10 διαφορετικοί τρόποι να κάνετε κάτι, αλλά μόλις δώσετε τη σφραγίδα της έγκρισής σας, μην μαντέψετε την απόφασή σας. Είναι πιο ακριβό να τακτοποιήσετε πράγματα όπως οι δομικές εργασίες και τα εσωτερικά φινιρίσματα στο εργοτάξιο και κινδυνεύετε επίσης να μείνετε εκτός χρόνου για να λάβετε αποτελεσματικές αποφάσεις. Η εκ των προτέρων ανάλυση αυτών των λεπτομερειών οδηγεί πάντα σε ένα καλύτερο έργο.

Μάθετε πώς η αρχιτέκτονά σας θα διαχειριστεί τον προϋπολογισμό και ποια κριτήρια θα χρησιμοποιήσει για να καθορίσει προτεραιότητες και να λάβει αποφάσεις σχεδιασμού. Ενσωματώνει τακτικά στρατηγικές βιώσιμου σχεδιασμού χαμηλού ή χωρίς κόστος σε έργα; Τεχνολογίες όπως πράσινες στέγες, υπερ-μονωμένα πάνελ και νέα τεχνολογία γυαλιού μπορούν να μειώσουν το λειτουργικό κόστος και το αποτύπωμα άνθρακα του ακινήτου, αλλά βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς το αρχικό κόστος μπορεί να επηρεάσει τον προϋπολογισμό κατασκευής καθώς και τους αναμενόμενους χρόνους απόσβεσης.

Μάθετε με ποιον από την εταιρεία αρχιτεκτονικής θα έχετε να κάνετε τακτικά συναλλαγές. Αυτό το άτομο θα σχεδιάσει το έργο σας; Για να αποφύγετε τη σύγκρουση που μπορεί να προκύψει από διαφορετικά στυλ διαχείρισης, αποφασίστε πώς θα γίνει η διαχείριση του έργου, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου επικοινωνίας μεταξύ σας και της συχνότητας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πλήρη στοιχεία επικοινωνίας για την κύρια επαφή σας – και αντίστροφα – σε περίπτωση που χρειαστεί να επικοινωνήσετε επειγόντως. Ορίστε το άτομο που είναι υπεύθυνο για την υπογραφή των αποφάσεων.

Σημασία έχει η σχέση. Κάντε τον κόπο να γνωρίσετε τον αρχιτέκτονά σας και να τον αφήσετε να σας γνωρίσει. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους αρχιτέκτονες να συναντούν πελάτες για δείπνο σε ενδιαφέρουσες τοποθεσίες και, αν χτίζουν ένα εξοχικό σπίτι, να πάνε για μπάνιο ή να ρίξουν ουρά στη λίμνη. Η ύπαρξη μιας εύκολης, ευέλικτης, προσωπικής και ευγενικής διαδικασίας οδηγεί σε μεγάλο βαθμό στην υλοποίηση του οράματός σας, στην προώθηση των ιδεών περαιτέρω και στην υπέρβαση τυχόν εμποδίων που μπορεί να συναντήσετε στην πορεία.

Του Τζέιμς Πιτροπόφ

αρχιτεκτονική

Lakeside Architecture http://lakesidearchitecture.ca

Οι παρακάτω δύο καρτέλες αλλάζουν περιεχόμενο παρακάτω.

Το περιοδικό Canadian Home Trends σας κάνει μια προσωπική περιήγηση στα πιο εντυπωσιακά σπίτια και διαμερίσματα σε όλο τον Καναδά. Θα εμπνευστείτε από μια επιλογή προσβάσιμων προϊόντων διακόσμησης σπιτιού, αναφορές τάσεων, απλά αλλά κομψά έργα DIY και πολλά άλλα. Σε κάθε τεύχος, σας δίνονται τα εργαλεία για να αναδημιουργήσετε χώρους επώνυμων σχεδιαστών που πάντα ονειρευόσασταν να έχετε στο σπίτι, σε βάθος ανακαίνιση και συμβουλές σχεδίασης, συνδυασμούς χρωμάτων και επίπλων και τα καλύτερα μέρη για ψώνια στον Καναδά.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*