Νοικοκυριά πολλών γενεών: Εξερευνώντας τις επιλογές σας

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιταχύνει την ανάπτυξη των νοικοκυριών πολλών γενεών, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών που μένουν στο σπίτι μετά το κολέγιο και των ηλικιωμένων γονέων που μετακομίζουν αντί να πηγαίνουν σε εγκαταστάσεις υποβοηθούμενης διαβίωσης.

Η πανδημία υποκινεί αυτήν την τάση με άλλους τρόπους, καθώς οι οικογένειες βρίσκονται απομονωμένες λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών και καραντίνας ή άλλων υλικοτεχνικών εμποδίων. Όλα αυτά τα στρες έχουν συνδυαστεί για να αλλάξουν δραματικά τα πρότυπα ζωής των ΗΠΑ. Μια έκθεση Ιουλίου 2020 από το Pew Research Center διαπίστωσε ότι ένας στους πέντε ενήλικες στις ΗΠΑ είτε μετακόμισε λόγω της κρίσης είτε γνωρίζει κάποιον που το έκανε. Καθώς οι επιπτώσεις της καραντίνας και της κοινωνικής απόστασης συνεχίζονται, ο αριθμός των οικογενειών που επιλέγουν τη ζωή πολλών γενεών πρόκειται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ ορίζει τις οικογένειες πολλών γενεών ως εκείνες που αποτελούνται από περισσότερες από δύο γενιές που ζουν κάτω από την ίδια στέγη. Πολλοί ερευνητές περιλαμβάνουν επίσης νοικοκυριά με παππού και γιαγιά και τουλάχιστον μια άλλη γενιά.

Πέρα από την προσθήκη ενοίκων, η πανδημία έχει επίσης αλλάξει —και μάλιστα διαταράξει— τον τρόπο λειτουργίας πολλών κατοικιών. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με έργα βελτίωσης σπιτιού από ποτέ, προσπαθώντας να κάνουν μια ξαφνικά αναπτυσσόμενη οικογένεια να λειτουργεί ομαλά για κάθε ένοικο. Οι μαγειρευτές και οι αντλίες μύλου Saniflo προσφέρουν έναν εύκολο και προσιτό τρόπο για να κάνετε μια οικιακή εργασία πολλών γενεών, επιτρέποντας σε όλους να ζουν μαζί πιο άνετα και με ασφάλεια.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους η Saniflo μπορεί να κάνει τα πράγματα ευκολότερα για τα νοικοκυριά πολλών γενεών.

Νοικοκυριά πολλών γενεών

Δημιουργήστε έναν επιπλέον χώρο διαβίωσης

Όταν κάποιος μετακομίζει μέσα, αυτό που συνήθιζε να αισθάνεται άφθονο χώρο μπορεί ξαφνικά να φαίνεται πολύ στενό. Η γκάμα συστημάτων μαγειρέματος και μύλου της Saniflo προσφέρει έναν εύκολο και προσιτό τρόπο να εξοπλίσετε τον χώρο διαβίωσης με ένα επιπλέον πλήρες μπάνιο ή κουζίνα. Με τη Saniflo, οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν γρήγορα να δημιουργήσουν επιπλέον χώρους διαμονής σε αχρησιμοποίητο ή ανεπαρκώς χρησιμοποιημένο χώρο, όπως σοφίτα, γκαράζ ή υπόγειο.

Μία από τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες όταν μεταβαίνουν σε ένα νοικοκυριό πολλών γενεών είναι η απώλεια της ιδιωτικής ζωής. Με τόσα πολλά μέλη της οικογένειας κάτω από μια στέγη, μπορεί να νιώθεις ότι δεν υπάρχει μέρος για να στραφείς για μοναξιά. Τα ξεχωριστά υπνοδωμάτια, τα μπάνια και οι κουζίνες ή οι μικρές κουζίνες επιτρέπουν τον πλήρη διαχωρισμό μεταξύ των γενεών εντός του νοικοκυριού. Με την αντλία αποστράγγισης Saniflo της Saniflo, για παράδειγμα, οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν εύκολα να προσθέσουν μια κουζίνα σε έναν τελειωμένο χώρο, όπως γκαράζ ή σοφίτα, σε πολύ προσιτή τιμή. Το Sanivite αντλεί το γκρίζο νερό μακριά από διάφορα εξαρτήματα σε εμπορικές και οικιακές εφαρμογές και μπορεί ακόμη και να αποστραγγίσει το γκρίζο νερό από ένα πλυντήριο μέσω μιας έμμεσης σύνδεσης, όπως ένας νεροχύτης πλυντηρίου.

Το σύστημα μπορεί να απορρίψει λύματα έως και 16 πόδια κατακόρυφα ή/και 150 πόδια οριζόντια μέσω ενός σωλήνα μικρής διαμέτρου. Αρκετά μικρό ώστε να χωράει μέσα σε ένα ντουλάπι κουζίνας, το Sanivite έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται τις πιο δύσκολες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του ζεστού νερού και του λίπους.

Προσθέστε ένα μπάνιο χωρίς δαπανηρή επίδειξη

Όταν ο αριθμός των ανθρώπων αυξάνεται σε ένα σπίτι, το μπάνιο γίνεται ένα ζεστό εμπόρευμα. Ίσως χρειαστεί να βάλετε ένα μπάνιο πιο κοντά στην κρεβατοκάμαρα ενός ηλικιωμένου γονέα. Ή ίσως απλά θέλετε να προσθέσετε ένα δωμάτιο πούδρας σε μια μη παραδοσιακή τοποθεσία. Σε αυτές τις περιπτώσεις και σε πολλές άλλες, η Saniflo προσφέρει μια σειρά από λύσεις μισού και πλήρους μπάνιου.

Αν και το προϊόν Saniflo μοιάζει πολύ με μια συμβατική τουαλέτα, υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφορά: Μια τουαλέτα διαβροχής μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν οπουδήποτε. Αυτό συμβαίνει επειδή το σύστημα εγκαθίσταται απευθείας πάνω από οποιοδήποτε τελειωμένο δάπεδο, επομένως δεν χρειάζεται δαπανηρή εκσκαφή για να τοποθετηθεί σε μια γραμμή αποχέτευσης, ακόμη και σε υπόγειο ή γκαράζ. Χωρίς να χρειάζεται να σκάψει δάπεδα ή να σκίσει τοίχους, ένας ιδιοκτήτης σπιτιού μπορεί να προσθέσει ένα εφεδρικό μπάνιο γρήγορα και οικονομικά: Ένα νέο μπάνιο μπορεί να λειτουργήσει σε μια ή δύο μέρες.

Η Saniflo αποδείχθηκε η τέλεια λύση για τον πρώην διευθυντή του κέντρου διανομής Greg Bodlovic, ο οποίος αντιμετώπισε μια πρόκληση προσθήκης μπάνιου κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Η διαβίωση σε ένα σπίτι σε στιλ ράντσο με μόνο ένα μπάνιο δημιούργησε ορισμένα προβλήματα στον Γκρεγκ και

η σύζυγός του Simone, επειδή η ευρύτερη οικογένεια του Simone μένει μαζί τους κατά διαστήματα. Κατά καιρούς, έπρεπε να μοιράζονται ένα μπάνιο με έως και 12 επισκέπτες!

Χάρη στην εμπειρία του Greg που εργαζόταν ως διευθυντής και αγοραστής οικίας προμηθειών, ήξερε έναν εύκολο, προσιτό τρόπο για να προσθέσει ένα μπάνιο χωρίς το κόστος και την ταλαιπωρία να σπάσει το υπόγειο για να εγκαταστήσει αποχέτευση. Τοποθέτησε το Saniaccess 3: ένα σύστημα αντλίας διαβροχής μισού ίππου σχεδιασμένο για τη δημιουργία ενός πλήρους λουτρού. Εκτός από τα απόβλητα της τουαλέτας, η μονάδα μπορεί επίσης να απορρίψει γκρι νερό από δύο άλλα είδη υγιεινής, όπως νεροχύτη, μπανιέρα, ντους ή ακόμα και ουρητήριο.

Ενώ κάθε νοικοκυριό έχει τους δικούς του λόγους για να επιλέξει μια δομή πολλών γενεών, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μια αυξανόμενη τάση. Σκεφτείτε στρατηγικά και επωφεληθείτε από μια εύκολη λύση υδραυλικών εγκαταστάσεων πάνω από το δάπεδο όπως η Saniflo που μπορεί να σας βοηθήσει να ενημερώσετε το σπίτι σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα επιτρέψετε σε πολλές γενιές να ζουν μαζί άνετα για τα επόμενα χρόνια.

Οι παρακάτω δύο καρτέλες αλλάζουν περιεχόμενο παρακάτω.

Το περιοδικό Canadian Home Trends σας κάνει μια προσωπική περιήγηση στα πιο εντυπωσιακά σπίτια και διαμερίσματα σε όλο τον Καναδά. Θα εμπνευστείτε από μια επιλογή προσβάσιμων προϊόντων διακόσμησης σπιτιού, αναφορές τάσεων, απλά αλλά κομψά έργα DIY και πολλά άλλα. Σε κάθε τεύχος, σας δίνονται τα εργαλεία για να αναδημιουργήσετε χώρους επώνυμων σχεδιαστών που πάντα ονειρευόσασταν να έχετε στο σπίτι, σε βάθος ανακαίνιση και συμβουλές σχεδίασης, συνδυασμούς χρωμάτων και επίπλων και τα καλύτερα μέρη για ψώνια στον Καναδά.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*