Πέντε λόγοι που χρειάζεστε έναν αρχιτέκτονα

Εάν χτίζετε ένα νέο σπίτι ή εξοχικό σπίτι, πιθανότατα έχετε διαθέσει κεφάλαια σε έναν ειδικό τραπεζικό λογαριασμό για να καλύψετε το κόστος ενός σχεδίου, τεχνικών σχεδίων, αδειών και την εξασφάλιση γενικού εργολάβου. Αλλά από τη στιγμή που θα αρχίσετε να επιβαρύνεστε με επιπλέον χρεώσεις για πράγματα όπως κινούμενοι διακόπτες φώτων, μετανιώνετε που δεν προσλάβατε έναν αρχιτέκτονα.

Αυτό που φαινόταν ως πολυτέλεια θα περιόριζε την πιθανότητα δαπανηρών λαθών, εξοικονομώντας χρήματα, χρόνο και απογοήτευση μακροπρόθεσμα. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε έναν αρχιτέκτονα:

αρχιτέκτονας

1. Καθορισμός της πορείας για την επιτυχία. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη στην αρχή οποιουδήποτε έργου, αλλά ένας αρχιτέκτονας θα παρέχει μια ακριβή εικόνα για το πώς θα εξελιχθεί το έργο πριν κοπεί ούτε ένα καρφί.

Στη Lakeside Architecture, για παράδειγμα, που περιλαμβάνει τη διεξαγωγή μελέτης σκοπιμότητας, την προετοιμασία ενός αρχικού σχεδίου και τη δημιουργία τρισδιάστατων εικόνων και ενός απλού μοντέλου, ώστε να κατανοήσετε πλήρως την προτεινόμενη διάταξη, κλίμακα και εμφάνιση του ακινήτου σας. Ο τελικός σχεδιασμός θα περιλαμβάνει τη θέση των υδραυλικών ειδών και συσκευών, καθώς και τα μεγέθη θυρών και παραθύρων. Ο αρχιτέκτονάς σας θα πρέπει επίσης να παρέχει μια λεπτομερή περίληψη κόστους του εγκεκριμένου σχεδίου σας και ένα χρονοδιάγραμμα κατασκευής.

2. Σκέψη μέσα και έξω από το κουτί. Σκέψη σε το κουτί μπορεί να ακούγεται αντιφατικό όταν το όνειρό σας είναι να χτίσετε ένα μοναδικό σπίτι ή εξοχικό σπίτι, αλλά αν το σκεφτείτε πολύ γρήγορα, κινδυνεύετε να χτυπήσετε σε τοίχο. Αυτό συμβαίνει επειδή η εσωτερική σκέψη λαμβάνει υπόψη μια ποικιλία περιορισμών, συμπεριλαμβανομένου του προϋπολογισμού, της τυπογραφίας του ιστότοπου και των δημοτικών κανονισμών, με αποτέλεσμα ένα σχέδιο που πληροί τις λειτουργικές απαιτήσεις με εννοιολογικό τρόπο.

Από εκεί, η δημιουργικότητα και οι δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων ενός αρχιτέκτονα οδηγούν την εξωφρενική σκέψη, οδηγώντας το σκίτσο της χαρτοπετσέτας ενός πελάτη σε απίστευτα ύψη, ενώ παράλληλα διαχειρίζεται τα έξοδα. Όταν σχεδιάζετε ένα εξοχικό σπίτι, για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να ενσωματώσετε πέτρα για να συνδέσετε τη δομή με την τοποθεσία τόσο οπτικά όσο και πνευματικά. Η κατασκευή του εξ ολοκλήρου από πέτρα θα κόστιζε υπέρογκο ποσό, αλλά η επιλεκτική χρήση πέτρας θα μπορούσε να επιτύχει παρόμοια αποτελέσματα με πιο προσιτή τιμή.

3. Γνώση. Μερικοί άνθρωποι θα επικοινωνήσουν με έναν αρχιτέκτονα ακόμη και πριν αγοράσουν ένα κομμάτι γης για να κάνουν παρατηρήσεις σχετικά με τον προσανατολισμό και τις πρακτικές σκέψεις που μπορεί να ενθαρρύνουν ή να αποθαρρύνουν την ανάπτυξη των ιδεών τους. Η δημιουργία ενός σχεδίου που φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τους περιορισμούς διαχωρίζει την εξαιρετική αρχιτεκτονική από την καλή αρχιτεκτονική.

Ένας αρχιτέκτονας θα σας καθοδηγήσει στις περίπλοκες κανονιστικές απαιτήσεις κτιρίου. Σε πολλά οικοδομικά έργα, απαιτείται από το νόμο να συνεργαστείτε με μια αρχιτεκτονική πρακτική. Οι κανόνες διαφέρουν μεταξύ των δικαιοδοσιών, επομένως να γνωρίζετε τις απαιτήσεις του δήμου σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε έργο.

αρχιτέκτονας

4. Πρωτοτυπία. Όταν χτίζετε ένα ονειρεμένο σπίτι ή εξοχικό σπίτι, ένα σχέδιο κοπής μπισκότων δεν θα αρκεί. Ενώ πολλοί κατασκευαστές έχουν μια σειρά από ιδέες, οι περισσότεροι μοιάζουν πολύ με τα πιο πρόσφατα έργα τους, βραχυκυκλώνοντας τη δημιουργική διαδικασία. Αξιοσέβαστοι αρχιτέκτονες θα προσεγγίσουν κάθε έργο με ανοιχτό μυαλό και θα αφιερώσουν χρόνο για να κατανοήσουν τις ανάγκες και τις προτιμήσεις κάθε πελάτη, θέτοντας ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο ζωής, όπως πώς σας αρέσει να διασκεδάζετε. Η προθυμία τους να εξερευνήσουν τις δυνατότητες θα τους βοηθήσει να αξιοποιήσουν την ιδιοκτησία σας στο μέγιστο των δυνατοτήτων της.

5. Ηγεσία. Ένας αρχιτέκτονας είναι μοναδικά εκπαιδευμένος για να διαχειρίζεται και να συντονίζει δομικούς, μηχανολόγους και ηλεκτρολόγους μηχανικούς, των οποίων οι υπηρεσίες είναι συχνά απαραίτητες. Οι αρχιτεκτονικές υπηρεσίες καλύπτουν μερικές φορές τη διαχείριση των κατασκευών, τα οφέλη της οποίας περιλαμβάνουν την παρακολούθηση του κόστους και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αλλαγών. Η αδελφή εταιρεία του Lakeside Architect, Lakeside Construction Management Inc., για παράδειγμα, καθοδηγεί και διαχειρίζεται το πλήρωμα κατασκευής, συνεργάζεται στενά με τον κύριο ξυλουργό, συναντά επιθεωρητές κτιρίων και πραγματοποιεί εβδομαδιαίες επισκέψεις στο εργοτάξιο για να διασφαλίσει ότι ένα έργο παραμένει σε καλό δρόμο για τον πελάτη. ημερομηνία για την πρόοδο κατασκευής. Εάν επιλέξετε την προσέγγιση σχεδιασμού-προσφοράς-κατασκευής, η Lakeside Construction Management μπορεί να παρέχει παραπομπές για τοπικούς κατασκευαστές, κατασκευαστές και εγκαταστάτες.

Του Τζέιμς Πιτροπόφ

αρχιτέκτονας

Lakeside Architecture lakesidearchitecture.ca

Οι παρακάτω δύο καρτέλες αλλάζουν περιεχόμενο παρακάτω.

Το περιοδικό Canadian Home Trends σας κάνει μια προσωπική περιήγηση στα πιο εντυπωσιακά σπίτια και διαμερίσματα σε όλο τον Καναδά. Θα εμπνευστείτε από μια επιλογή προσβάσιμων προϊόντων διακόσμησης σπιτιού, αναφορές τάσεων, απλά αλλά κομψά έργα DIY και πολλά άλλα. Σε κάθε τεύχος, σας δίνονται τα εργαλεία για να αναδημιουργήσετε χώρους επώνυμων σχεδιαστών που πάντα ονειρευόσασταν να έχετε στο σπίτι, σε βάθος ανακαίνιση και συμβουλές σχεδίασης, συνδυασμούς χρωμάτων και επίπλων και τα καλύτερα μέρη για ψώνια στον Καναδά.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*